PYCHA!!!!
Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika na 5 minut. Przełożyć mięso na tę samą patelnię, dodać masło, ocet balsamiczny, bulion oraz sól do smaku i gotować przez chwilę aż sos zgęstnieje. W międzyczasie przewrócić 1-2 razy mięso na drugą stronę.
Steki wyłożyć na świeżą rukolę lub lekko podduszony na maśle szpinak.
- 4 plastry polędwicy po 200 g każdy
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- mąka do obtaczania
- 100 ml octu balsamicznego
- 100 ml bulionu wołowego
- 2 łyżki masła
- oraz: świeża rukola lub szpinak duszony na maśle
Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika na 5 minut. Przełożyć mięso na tę samą patelnię, dodać masło, ocet balsamiczny, bulion oraz sól do smaku i gotować przez chwilę aż sos zgęstnieje. W międzyczasie przewrócić 1-2 razy mięso na drugą stronę.
Steki wyłożyć na świeżą rukolę lub lekko podduszony na maśle szpinak.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz